Over mij

Even voorstellen..

Foto: Mats van Soolingen

Mijn naam is Marleen Hoebe en ik vind natuurkunde, sterrenkunde en biologie, met name de hersenen, zeer boeiend. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar wetenschap over gaat, zodra een wetenschapper enthousiast is – en dat is eigenlijk bijna altijd zo – word ik het ook! Wat een mooie verhalen krijg ik te horen. En die schrijf ik graag op papier.

Dit doe ik onder andere voor Folia, het online magazine over de Universiteit van Amsterdam. Ik houd het ontzettend interessante onderzoek van deze universiteit in de gaten en ik probeer dat te vertalen naar een begrijpelijk stuk voor het brede publiek.

De rest van mijn dagen besteed ik aan New Scientist. Ik ben de coördinator van Young Scientist, een rubriek die elke maand in het wetenschapstijdschrift verschijnt. Hierin probeer ik antwoorden te vinden op vragen van kinderen, zoals: ‘Hoe is de tijd ooit bedacht?’ Daarnaast schrijf ik voor de wetenschapsrubriek van Het Parool en voer ik weleens wat andere opdrachten uit, zoals het boek Klaas kan alles dat ik in 2018 met Yannick Fritschy heb geschreven.

In ieder geval verveel ik me niet, want niet alleen wetenschap vind ik belangrijk, maar ook sporten. Ik ben regelmatig te vinden op het hockeyveld en ik vind het heerlijk om een rondje te hardlopen. Daarnaast zie ik graag wat van de wereld, bezoek ik verschillende concerten en lees ik het liefst boeken die je helemaal meenemen in een of ander mysterie, zoals die van Dan Brown.

Via deze website kunt u me volgen en eerder geschreven werken inzien.

Wilt u contact opnemen? Dat kan via info@marleenhoebe.nl of via het contactformulier.