Over mij

Even voorstellen..

Foto: Mats van Soolingen

Mijn naam is Marleen Hoebe en ik vind natuurkunde, astronomie en biologie, met name de hersenen, zeer boeiend.

Tijdens mijn studie neurobiologie liep ik vijf maanden stage bij wetenschapstijdschrift New Scientist. Nadat ik daar verschillende artikelen over interessante wetenschap had geschreven, wist ik één ding zeker: hier wil ik mee verder!

Nu ben ik freelancer bij New Scientist. Ik schrijf hier voornamelijk over wetenschap voor kinderen. Verder ben ik leerling-redacteur bij Folia. Voor de website van Folia schrijf ik over alles wat te maken heeft met de Universiteit van Amsterdam (UvA), maar vooral over het onderzoek van de UvA. Ik vind het namelijk belangrijk dat mensen steeds meer te weten komen over verschillende soorten onderzoek en begrijpen wat onderzoeksresultaten inhouden.

Niet alleen wetenschap vind ik belangrijk, maar ook sporten. Ik ben regelmatig te vinden op het hockeyveld en ik vind het heerlijk om een rondje te hardlopen. Daarnaast zie ik graag wat van de wereld, bezoek ik verschillende concerten en lees ik het liefst boeken die je helemaal meenemen in een of ander mysterie, zoals die van Dan Brown.

Via deze website kunt u me volgen en eerder geschreven werken inzien.

Wilt u contact opnemen? Dat kan via info@marleenhoebe.nl of via het contactformulier.